Agurkesalat som vor mor laver den

Der er fuld gang i drivhuset, og agurker og krydderurter vrimler frem. I de perioder hvor agurkerne giver rigtigt godt, kan du overveje at sylte agurkerne, eller lave en gang hjemmelavet agurkesalat til kyllingestegen.

Det er nemt, og er en god måde at få brugt overskudsagurkerne, så de ikke går til spilde. Endvidere kan de syltede agurker holde sig længe, så du kan sagtens sylte dem nu, selvom de først skal bruges til jul.

Herunder kommer to simple opskrifter på agurkesalat på råsyltede agurker. 

Agurkesalat

Ingredienser:
1/2 l eddike
600 g sukker
Et skvæt atamon
Agurker

Vej sukker af og kom det op i en stor skål. Herefter tilsættes eddiken. Blandingen røres rundt og sukkeret vil blive opløst i eddiken. Du kan allerede her smage til om blandingen har den ønskede surhed/sødme, som du kan lide. Bland så et skvæt atamon i. 
Til sidst skæres agurkerne i skiver og puttes op i skålen. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum, og put den evt. på glas, afhængigt af hvor meget der er.

Råsyltede agurker

Ingredienser:
1 kg agurker
75 g salt
1/2 l eddike
600 g sukker
Atamon

Råsyltede agurker laves langt hen ad vejen på samme måde som agurkesalaten herover. I eddike og sukkerblandingen puttes desuden salt. Agurkerne skæres i skiver, eller stykker (som eks. asier).

Glassene som du vil have de råsyltede agurker i, renser du med kogende vand og atamon. Skold først glassene med kogende vand, og når de er kølet lidt af, putter du et godt skvæt atamon i hvert glas, sætter låg på og lader dem stå lidt. Herefter vender jeg glassene et par gange, så der også kommer vand og atamon i lågene. Tøm herefter glassene, og når de er kølet lidt ned, kan du putte dine agurker og væde op i glassene.

Det smager super godt, og slår købt agurkesalat og syltede agurker med mange længder.

Agurkesalat - eddike, sukker, atamon og agurker

 

Kender du en god opskrift med agurker, så del den endeligt i kommentarfeltet herunder.

2 meninger om “Agurkesalat som vor mor laver den”

  1. Opskrifterne lyder fine, men…. den med at hælde kogende vand i glassene med atamon, er ikke så godt, da atamonens virkning forsvinder når det når kogepunktet. Så for at være på den sikre side er det bedre at skolde glassene hælde noget af vandet fra når du kan holde på dem og så komme 1 ts atamon i pr dl vand. Når du hælder atamonvandet ud, drejer du glasset så siderne også bliver atamnonskyllede.

    God holdbar syltning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *