Få flere fugle i haven med fuglekasser

Fugle er naturlige gæster i en have, og skaber både liv og hygge i haven. Vil du gerne have fugle i haven, kan du sætte fuglekasser op, så fuglene kan yngle i haven.

Fuglekasser / redekasser er fantastiske til at lokke fuglene til at slå sig ned i din have. De udgør en nem og bekvem måde, for fuglene, at få et godt hjem til deres unger, som er beskyttet mod både vejr og rovdyr/rovfugle.

Du kan hurtigt få sat fuglehuse op, hvis du går ud og køber et færdigt fuglehus. Det fås i alle byggemarkeder og større varehuse. Ind i mellem også i den lokale købmand. Her finder du modeller til priser på alt fra 50,- til flere hundrede kroner.

Har du overskudstræ derhjemme, kan du også sagtens bygge en redekasse selv. Du skal egentligt bare bygge en kasse af træ. så er du godt i gang. Du kan dog med fordel lave taget skråt, så regnvand løber af kassen. Så holder fuglekassen længere, og forgår ikke så hurtigt. Du kan yderligere forlænge fuglekassens levetid, ved at give den en gang træbeskyttelse eller træmaling. En stump tagbak eller blik på taget af fuglehuset, kan også gøre underværker for holdbarheden.

Lav en flot redekasse med ungerne
Involvér dine børn i processen med at lave fuglehuset. Laver du det selv, eller køber et færdigt fuglehus eller samlesæt, kan I nemt selv dekorere, male og udsmykke fuglehuset lige som I vil. Det plejer at være et sikker hit hos børn. Og så pynter det med et flot fuglehus i haven i stedet for et ensfarvet brun fuglehus.

Jeg har selv købt både fuglehuse og insekthoteller hos cchobby.dk. Så kom vi super nemt i gang med fuglehusene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *