Mælkebøttefjerner – sådan fjerner du let mælkebøtter i din have

MælkebøtterKender du ligesom mig til det at have mælkebøtter i din græsplæne? Frygt ikke, der findes et genialt redskab på markedet, som kan hjælpe dig med at fjerne mælkebøtterne, nemt og effektivt – uden at bruge gift.

Tidligere bestod min mælkebøttebekæmpelse af et lille gaffellignende redskab, som kunne bruges til at tage mælkebøtterne op af jorden med. Men det var lig med at man skulle kravle rundt på jorden, og var både besværligt og lig med en øm ryg.

Sidste år fandt jeg dog heldigvis en genial løsning på problemet. En såkaldt mælkebøttefjerner, som er et redskab der gør at du kan stå op og fjerne mælkebøtterne.
Fiskars mælkebøttefjerner
Det er pludseligt blevet lynhurtigt at fjerne mælkebøtterne, og mælkebøttefjerneren er effektiv til at fjerne hele mælkebøtten inkl. den ofte lange rod, så du slipper for at den samme mælkebøtte kommer igen senere.

En mælkebøttefjerner er et billigt redskab

Prisen for mælkebøttefjerneren er meget overskueligt. Typisk står de i omegnen af 200-250 kr, og fås i de fleste byggemarkeder og havecentre. Jeg har en Fiskars mælkebøttefjerner, men der er flere af de konkurrerende mærker, som tilbyder lignende redskaber.

Fiskars tilbyder også en udvidet udgave med teleskopskaft, så det er nemt at indstille højden på mælkebøttefjerneren.

Sådan fjerner du mælkebøtterne

Det er super simpelt at fjerne mælkebøtterne med min Fiskars mælkebøttefjerner.

Fjern mælkebøtter - step 1 Start med at sætte tænderne på redskabet ned over mælkebøtten, så centrum af mælkebøtten er i midten af de fire tænder.
Fjern mælkebøtter - step 2 Herefter skubber du mælkebøttefjerneren ned, og træder på fodstykket, så tænderne kommer helt ned i jorden.
Fjern mælkebøtter - step 3 Nu trækker du i toppen af mælkebøttefjerneren, og kan så tippe den så den hiver mælkebøtten op af jorden.
Fjern mælkebøtter - step 4 Sidst hiver du bare i håndtaget midt på den, så slipper tænderne mælkebøtten igen, og du er nu klar til den næste mælkebøtte.

Det eneste spor der efterlades er et lille hul i græsplænen, hvor mælkebøtten sad før.

Mælkebøtte med rod Det er intet mindre end genialt, og bør være et standard redskab i enhver haveejers skur. Aldrig har det været nemmere at fjerne mælkebøtter og deres ofte lange rødder.

Køb mælkebøttefjerner på nettet

Herunder finder du et par priseksempler på mælkebøttefjernere. De kan købes online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *